Roncsderby

Kerkabarabási Községi Sportegyesület

Székhely:
8971 Kerkabarabás, Petőfi Sándor utca 35.
Képviselő:
Paál István
Telefon:
06-30/939-7738
E-mail:
paalistvan@t-email.hu

2010-06-13

Vasárnap egész nap bőgtek a motorok a kerkabarabási pályán, kora délelőttaz időméről zajlottak, majd az ifjúságiak versenyeztek. Mire a sokat tapasztalt felnőttek is volán mögé ültek, a közönség is szépen összejött. A kánikula miatt a pályát ugyan folyamatosan locsolni kellett, de a futamok között rövid kis szünetek senkinek sem szegték kedvét.

- Immár tizenhetedik éve rendezünk roncsderby versenyeket ezen a pályán - válaszolta kérdésünkre Paál István, a helyi egyesület szakosztályvezetője. - Sajnos, a gazdasági válság itt is érezteti hatását, az elmúlt években 90-100 autó is összejött, most annak is örülni kell, ha 50-60 jelen van. A mezőny azonban egyre erősebb, hiszen az autók nagyon sokat fejlődtek, vannak közöttük 300 lóerő felettiek is. Azt is tapasztaljuk, hogy a verseny egyre kiélezettebb, a sofőrök idegesebbek, egy-egy kisebb ütközés nyomán is könnyen elvesztik a türelmüket.

- A kerkabarabási pálya technikás, nagyon jó vonalvezetésű - tette hozzá a balatonújlaki Csomó Sándor, aki korábban versenyzett is itt, most azonban a Pusztakovácsi csapat szerelőjeként van jelen. - A kenyarok miatt nehéz előzni, különösen, ha sáros a talaj. Ez alaposan próbára teszi a versenyzőket, de ebben a sportban éppen ez a szép.