-

Elérhetőségek

Kerkabarabás Község Önkormányzata

Cím: 8971 Kerkabarabás,
Kultúrház u. 23.
Telefon:
+36-92-374-502
E-mail:
kerkabarabas@gmail.com


Hirdetmények

Köztemető és temetkezés helyi szabályaiTisztelt Hozzátartozók!

 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Kerkabarabás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 9.) önkormányzati rendeletében határozza meg a köztemető és a temetkezés helyi szabályait (továbbiakban: Ör). A rendelet megtekinthető az önkormányzat székhelyén vagy az or.njt.hu oldalon.

 

2023. március 1. napjától:

- az Ör. 7.§-a alapján a Hozzátartozó/Eltemettető személy az eltemettetési szándékot írásban köteles bejelenteni az Önkormányzat felé. Az eltemettetési szándék bejelentésére formanyomtatvány szolgál, mely átvehető az önkormányzattól (8971 Kerkabarabás, Kultúrház u. 23.) vagy a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatalban (8971 Zalabaksa, Rákóczi u. 24.) vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.kerkabarabas.hu).

 

- az Ör. 8.§ (5) bekezdése alapján az önkormányzat a sírhelyek feletti rendelkezési jog megszerzéséért, valamint újraváltásáért

a) ha az elhunyt Kerkabarabás községben lakóhellyel rendelkezett, díjfizetési kötelezettséget nem állapít meg,

b) ha az elhunyt Kerkabarabás községben nem rendelkezett lakóhellyel, a rendelet 1. melléklete szerinti megváltási és újraváltási díjat állapítja meg. 

A

B

 

1

Egyszemélyes sírhely

30.000

2

Kétszemélyes sírhely

60.000

3

Gyermek sírhely

15.000

4

Urna sírhely

55.000

 

-az Ör. 11.§ (1) bekezdése alapján az önkormányzat a temetkezési szolgáltatók kivételével a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temető-fenntartási hozzájárulás díját, valamint a temetői létesítmények, illetve az önkormányzat által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díjat e rendelet 2. melléklete szerint állapítja meg.

 

A temető-fenntartási hozzájárulás és a temetői létesítmények, illetve az önkormányzat által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díj bruttó összege (Ft)

 

A

B

1

A temetkezési szolgáltatók kivételével a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temető-fenntartási hozzájárulás díj

5.000

2

A temetői létesítmények, illetve az önkormányzat által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díj

5.000

 

Zalabaksa, 2023. február 28.

Tisztelettel:                   

                                      Hácskóné Kovács Tímea sk.

                                                                                            jegyzőCsatolt fájl(ok)Vissza az előző oldalra!
Kerkabarabás Község Önkormányzata - Magyar